خانه / آموزش Power BI بابازاده / درس چهل و یکم – مبانی هوش تجاری

درس چهل و یکم – مبانی هوش تجاری

مبانی هوش تجاری

در بی آی انبار داده شامل تعدادی جدول می باشد . بطور کلی در بی آی جداول به دو نوع تقسیم می شوند که عبارتند از جداول fact و جداول dimension

در بی آی هدف این است که تراکنش های سیستم را از منظر و نگاه های متفاوت بسنجیم و تحلیل کنیم.  جداولی که اطلاعات تراکنشی دارند و هر روز اطلاعات جدید به آنها اضافه می شود را جداول fact می گویند مانند جدول فروش که روزانه تعداد بسیار زیادی رکورد در آن ثبت می شود. و شامل تعدادی ستونهای عددی قابل سنجش و قابل محاسبات مانند میزان فروش، تعداد فروش، مالیات و … می باشد و همچنین شامل کلیدهای خارجی که مربوط به جداول دیگر می باشد هستند.

فرض کنید فروش را در یک جدولی داریم، این فروش را می توان از جهات مختلف بررسی و تحلیل کرد بعنوان مثال مشتری، جداولی که از منظر آنها جدول fact را تحلیل و بررسی می کنیم را جدول dimension یا بعد می گویند. در این مثال می خواهیم فروش را برحسب مشتری تحلیل کنیم که هر مشتری چه میزان فروش داشته بنابراین جدول مشتری برای ما جدول بعد می باشد.

به عبارت دیگر جداولی که داخل آنها اطلاعات توصیفی و پایه وجود دارد جداول dimension می گویند.

داخل جدول فروش یا همان fact فقط کد مشتری و یا بعد قرار می گیرد و مابقی اطلاعات توصیفی درون خود جدول dimension می باشد. در شکل زیر مثال جدول فروش و بعدهای آن رسم شده است.

bi

همانطور که در شکل می بینید جدول fact می تواند از منظرهای مختلفی از جمله مشتری، محصول، ناحیه و زمان بررسی شود.

یکی از مهمترین جدولهای dimension در بی آی Dim Date میباشد. که می توانید تراکنش ها را بر مبنای زمان بسنجید. بعنوان مثال در مناطق مختلف در ماه های مختلف و سال های مختلف، فروش چه مقدار بوده است.

بنابراین dimension ها اطلاعات توصیفی می باشند که در تحلیل fact مورد استفاده قرار می گیرند.

در برخی موارد هر جدول dimension خودش به جداول بعد دیگری متصل می باشد بعنوان مثال جدول محصولات به دو جدول دیگر متصل می باشد.

bi

درباره‌ی حمیدرضا بابازاده

تحلیلگر داده و متخصص هوش تجاری در اتریش هستم و تجربه کار بعنوان مشاور و مدرس BI در شرکتهای مختلف رو دارم . بیش از 1300 ساعت سابقه تدریس دوره های Microsoft BI و PowerBI رو در آموزشگاه سماتک و مجتمع فنی تهران دارم .

همچنین ببینید

power bi report server

درس هفتاد و یکم – نصب و کانفیگ power bi report server

برای دانلود فایل باید به سایت مایکروسافت رفته و از آنجا فایل power bi report server را دانلود کنید. برای نصب باید از حالت developer استفاده کنید. جایی که report serverرا نصب می کنید حتما باید sql server engine نصب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی (فقط عدد بنویسید) *