نصب Feature های SQL Server :
برای نصب SSIS و SSAS هم میتوانید از طریق SQL Server Installation Center اقدام کنید و
در قسمت Feature Selection که تیک Database Engine Services خورده شده ، تیک Integration Services و Analysis Services را هم بزنید.
این نصب ها باید روی کامپیوتر سروری که قرار است هوش تجاری و دیتا روی آن باشد صورت بگیرد.
در مراحل بعدی در قسمت Analysis Services Configuration باید انتخاب کنید که دیتا مدل مورد نظرتان برای نصب تبولار است یا مالتی دایمنشنال. امکان این که هر دو نوع دیتا مدل را با هم در یک installation نصب کنیم وجود ندارد.
پس از نصب Sql Server نیاز به نصب SSMS (SQL Server Management Studio) هم داریم که در واقع یک رابط برای کار با دیتابیس و دیدن تیبل و دیتا مدل ها است.
OLTP Vs. OLAP :
دو تا اصطلاح در زمینه بانک های اطلاعاتی داریم. یکی OLTP و دیگری OLAP.
OLTP مخفف Online Transaction Processing است. دیتابیس های OLTP در واقع دیتابیس هایی هستند که یک نرم افزار به صورت دائم در حال کار با این دیتابیس ها هستش و مدام درج و آپدیت و دیلیت را داریم و حالت تراکنشی دارد که دیتای داخل آنها دائما کم و زیاد میشود.
نوع دیگر دیتابیس های OLAP هستند که مخفف Online Analytical Processing هستند. این دیتابیس ها را در مدل تبولار یا چندبعدی داریم. در دیتابیس های OLAP خیلی تغییر نداریم و دیتابیس هایی هستند که برای تحلیل و ایجاد گزارشات کاربرد دارند.
برای کار با یک دیتابیس سمپل از AdventureWorks استفاده میکنیم و آن را از سایت Microsoft دانلود میکنیم.
نحوه Restore کردن دیتابیس :
ابتدا SSMS را باز میکنیم. Server Type را روی Database Engine باقی میگذاریم. Server Name را روی همان گزینه (local) یا . قرار میدهیم.
اگر دیتابیس های من روی یک سرور دیگری بودند میتوانیم اینجا آیپی آن سرور را بنویسیم ولی باید توجه کرد که باید سیستم خودمان هم با آن آیپی تحت یک شبکه یا دامین باشند که بتوانند به اصطلاح همدیگر را ببینند.
حال پس از بررسی Authentication ، روی کانکت کلیک کرده و اتصال انجام می شود. اگر خطایی در مورد کانکشن داشتیم و اتصال انجام نشد ، باید Configuration Manager را چک کنیم.
در اینجا سرویس های Running و یا استاپ شده را میتوان دید.
برای اینکه دیتابیس adventureworks ای که دانلود کردیم را Restore کنیم طبق مراحل زیر پیش میرویم :
روی گزینه Databases کلیک راست کرده . Restore Database را انتخاب کرده.
در صفحه جدید از منوی Source ، Device را انتخاب کرده و روی سه نقطه کلیک کرده و در آن فایل دیتابیسی که دانلود کردیم را انتخاب میکنیم.
سپس Ok را انتخاب کرده و در صورت نیاز نام دیتابیس را تغییر میدهیم و مجددا Ok را میزنیم.
سپس روی Databases کلیک راست کنید و Refresh را انتخاب کنید. حال میتوانید دیتابیس Restore شده را ببینید.