خانه / آموزش Power BI بابازاده / درس بیست و ششم – Scatter chart

درس بیست و ششم – Scatter chart

Scatter chart

به این ویژوال نمودار پراکندگی می گویند و بسیار نمودار کاربردی و مفیدی می باشد. این نمودار به شما کمک می کند که بتوانید دو معیار عددی را با هم در طول زمان بر مبنای دسته بندی های مختلف مقایسه کنید. محورهای X و Y باید مقدارهایی باشد که میخواهید با هم مقایسه کنید. در مثال زیر دایره های رنگی کشورها می باشند، محور عمودی میزان تخفیف و محور افقی میزان سود را نشان می دهد. در واقع همزمان کشورها بر مبنای سود و تخفیفشان با هم مقایسه می شوند. به عنوان مثال همانطور که در شکل می بینید آلمان سود زیادی داشته با کمترین مقدار تخفیف. و یا در مقایسه مکزیک و فرانسه می بینید که هر دو تقریبا تخفیف یکسانی دارند ولی فرانسه بیشترین فروش را داشته است. سایز این دایره ها را برمبنای فروش قرار داده ایم.

scatter chart

در کسب و کار فروش می توان از این نمودار برای نشان دادن موجودی ریالی و فروش ریالی در کنار هم استفاده کرد. به شکل زیر توجه کنید. به عنوان مثال آلمان موجودی زیادی دارد ولی فروش آن خیلی کم می باشد. و یا اینکه آمریکا قدرت فروش ریالی خیلی بالا می باشد.

scatter chart

در این شکلها می بینید که صحبتی از زمان نشده و همه زمان ها را در نظر گرفته است. می توانید در فیلد Play Axis ستون تاریخی مثل Date را قرار دهید. در اینصورت یک محور زمان با دکمه play ایجاد می کند که با کلیک کردن روی آن، ماه به ماه وضعیت فروش و موجودی کشورها را نشان می دهد.

scatter chart

اگر روی یکی از کشورها کلیک کنید مسیر این کشور را برای شما رسم می کند و نشان می دهد که پراکندگی این کشور در کدام سمت بیشتر می باشد.

scatter chart

گزینه Details مانند legend می باشد بعنوان مثال می توان  Product را قرار داد.

نکته: همیشه در ویژوال ها در قسمت فیلدها کلیک راست کرده و اسم فیلدها را تغییر نام دهید تا کاربر بهتر متوجه شود بعنوان مثال اگر در محور از Discount استفاده کرده اید تغییر نام دهید و بنویسد تخفیف.

درباره‌ی حمیدرضا بابازاده

تحلیلگر ارشد و متخصص هوش تجاری در اتریش هستم و تجربه کار بعنوان مشاور و مدرس BI در شرکتهای مختلف رو دارم . بیش از 1300 ساعت سابقه تدریس دوره های Python , Power BI و Microsoft BI را در آموزشگاه سماتک و مجتمع فنی تهران دارم .

همچنین ببینید

درس هفتاد و پنجم – دوره ای بر Filter Context

در جلسات قبل آموختیم که : ستون محاسباتی بعد از تولید شدن داخل Data Model …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی (فقط عدد بنویسید) *